Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Együtt fogunk maradni!
  2007-01-03 10:06:51, szerda
 
  Orbán Viktor: Együtt fogunk maradni!
2007.01.03. 00:22

Nem a pártpolitika beszélt belőlem, amikor azt mondtam, hogy a másik oldallal nincs alku. Arról van szó, hogy semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó közreműködni egy olyan világ kiépítésében, ahol a cinizmus az úr, ahol hiányoznak az erkölcsi alapok - mondta a Demokratának Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke.

Exkluzív újévi beszélgetés Orbán Viktorral

- Jones gazda...

- Hm...

- Schmidt Mária egy, a Népszabadságban közölt cikkében önt hasonlította hozzá. Azzal biztatta a baloldaliakat, hogy ne féljenek, Jones gazda nem jön vissza, de Gyurcsánynak is mennie kell...

- Engem Orbán Viktornak hívnak, és ezen egyelőre nem is akarok változtatni.

- Ennyi?

- Talán még annyi, hogy a szóban forgó úr elment. Én nem mentem el, ezért nem is jöhetek vissza. Egyszerűen csak itt vagyok. Teszem a dolgomat. Kitanultam már az ellenfél hadviselésének módszereit. Amikor valamire készülnek, akkor az ellenfelet vádolják meg azzal, amit ők maguk tenni akarnak. Amikor választási csalásra készülnek, megvádolnak bennünket, hogy törvénytelenül akarjuk befolyásolni az eredményeket. Amikor pedig a mi belső viszonyainkat elemezgetik, az azt jelenti, hogy baj van odaát.

- Ezek szerint az MSZP Gyurcsány Ferenc eltávolítására készül?

- Kívülről nem láthatunk bele a lapjaikba, de nem is szükséges. Nekünk nem rájuk, hanem az emberekre kell figyelnünk. Annyit biztosan mondhatok, hogy a magyarok nincsenek és nem is lesznek annyira megbillent morális állapotban, hogy huzamosabb ideig elviseljék, amit a jelenlegi kormány a kormányfő vezénylésével művel. Amikor azt mondom, hogy a kormányfőnek távoznia kell, és ez csak idő kérdése, akkor több száz éves szabályok alapján értékelem a helyzetet. Vele már nem számolunk, vele nincs több dolgunk, legfeljebb a magyar baloldallal.

- Mit ért magyar baloldal alatt?

- A meghatározás történeti és filozófiai értelemben pontatlan, ugyanúgy, mint jobboldalnak nevezni a jelenlegi ellenzéket. Ezek inkább nyelvi jelzőrakéták, hogy értsük egymás gondolatait, hogy tudjuk, éppen kiről beszélünk. Magyarországon sajátságos helyzetbe kerültünk. A szocialisták a Szocialista Internacionálé tagjai, a Fidesz pedig az európai néppártok uniójának tagja. Ezért itt, Magyarországon is jobb-, illetve baloldaliaknak nevezzük ezeket a pártokat, de ez gyakran megtévesztő. Mondok egy jellemző példát. Itt van a kisgazdapárt hagyománya, amit ma egyértelműen a jobboldalra sorolnak be. Ám annak idején plebejus érzelmű párt volt, társadalompolitikai programjuk szemben állt a két világháború közötti jobboldali kormányokéval. Ám ha azt mondanám, hogy a kisgazdák hagyománya baloldali, akkor megköveznének, mert a baloldallal sokan a kommunizmust, tehát az internacionalizmust és az ateizmust azonosítják, márpedig a kisgazdák az Isten és a haza nevében álltak szemben a kommunistákkal. Visszatérve a mai baloldalra, van egy dokumentum, amelyről már hosszú évek óta nem hallottam. Ha jól emlékszem, 1999-ben készült, Szociáldemokrata Charta volt a címe. Ezt a dokumentumot a posztkommunisták idősebb nemzedéke fogalmazta, azzal az igénnyel, hogy a rendszerváltoztatás után végre világosan megmondják, a múlt mellett - jogfolytonosság az MSZMP-vel - milyen jövőt szeretnének építeni Magyarországon. Az MSZP-nek ez a programja alapvetően baloldali volt.

2004-től, amikor a fiatal szocialista milliárdosok elfoglalták az MSZP-t - anélkül, hogy bejelentették volna -, a Szociáldemokrata Chartát kidobták az ablakon. Ma lényegében egy neoliberális forgatókönyv alapján cselekednek. Hasonló jelenség játszódik le magyar változatban, mint amit Tony Blair hajtott végre Angliában, vagy Schröder Németországban. Az ilyen - neoliberális - változást a nagytőke mindig üdvözli, úgy mondják, modernizálódik a baloldal, a baloldali érzelmű emberek pedig mindenhol úgy tekintettek erre a változásra, hogy elárulták őket. Hiszen a német szociáldemokraták például a hagyományos munkásvilágot hagyták magára, négymillió fölé is szökött a munkanélküliség. Blairék Munkáspártja is a hagyományos munkás támogatóit hagyta maga mögött, és globalista párttá vált. Legfeljebb választások idején kalózkodnak a baloldali értékekkel, remélve, hogy megtarthatják régi híveiket. Ám a nyilvánvaló ellentmondás egyre kényelmetlenebbé vált, innen ered az új baloldal és a harmadik utas politika elnevezés, amelynek világkampányához a még hatalomban lévő Bill Clinton is csatlakozott.

- Ha politikai tevékenységük alapján kellene jellemeznie a balliberális pártokat, akkor hogyan hívná ezeket?

- Magyarország esetében posztkommunistának nevezhetjük őket. Tudomásul veszem ugyanakkor, hogy ez az elnevezés értelmezésre szorul, márpedig, mint tudjuk, a találó elnevezések nem szorulnak értelmezésre. Az én megoldásom tehát nem tökéletes, de legalább pontos. A magyarországi kommunistáknak 1956 után egy sajátságos fejlődéstörténet jutott osztályrészül, és ez megkülönböztette őket a többi közép-európai kommunista párttól is. A forradalom az ő szempontjukból azt jelentette, hogy a nép felelősségre vonta őket mindazért, amit elkövettek az emberek ellen. Ilyen addig nem történt. Sőt sehol máshol sem volt arra példa a szovjet birodalomban, hogy a nép mondjon ítéletet a kommunistákról. Az idő rövidsége miatt az elszámoltatás nem öltött jogi formát, a választásokat sem tarthatták meg, de az ítéletet október 23-án kimondták. Ez a felelősségre vonás máig ható tapasztalata a magyar kommunistáknak. Ha egy ideológia fölött a nép olyan nyílt ítéletet mond, mint 1956-ban, akkor megcsappan azok száma, akik továbbra is őszintén hinni tudnak.

Következésképpen '56 után már nem a kommunizmus nevében gyakorolták a hatalmat, hanem a hatalom nevében. ,,Nincs más, nem lehet más alternatíva, ezért az lesz veletek, amit mi akarunk." Ezért a rendszerváltás nem a többi közép-európai kommunista párthoz hasonló MSZMP-t talált itt, hanem egy túlélésre berendezkedő, ideológiamentes, hatalmi konglomerátumot. Ez magyarázza, hogy míg a többi kommunista párt szétesett, átalakult, a helyére került, a magyar egyben maradt, és sikeresen mentette át hatalmi gépezetét. Hatalmat mentettek át, nem eszmét, ideát, értékeket. Hatalom, pénz, cinizmus: ez az ő realitásuk, erre épülnek az átmentett hálózataik is.

- A besúgókra gondol?

- Jóval többre, a rendszerváltoztatás előtti időből áthozott, s ma is működő gazdasági, politikai, kulturális, média és titkosszolgálati érdekszövetségekre.

- Október 23-án azonban kiderült, hogy a polgári elégedetlenség egyelőre nem túl hatékony a hálózattal szemben. Bár a baloldal morális értelemben vesztett, a polgári ellenzék nem győzött. Lehet demokratikus eszközökkel nyerni egy ilyen hálózat ellenében?

- Ma az a helyzet, hogy van egy csalással, az emberek megtévesztésével hatalomra jutott, illegitim kormány. A csalás a valóság megismeréséhez fűződő jog megtagadását, ezáltal a szabad döntés jogának elvételét jelenti. A kormánypártok maguk is beismerik, hogy csak egy hazugságkampánnyal sikerült hatalmon maradniuk. Olyan helyzetbe hozták az embereket, mintha bekötött szemmel kellett volna voksolniuk. Ennek súlyos következményei lettek. Kiderült, hogy miután évekig nem kormányoztak, gazdasági válság alakult ki, és ennek súlyos árát az emberekkel akarják megfizettetni. Ez az ár borsos lesz, számos családot sodor majd megélhetési válságba.

Érdemes szétválasztanunk, hogy mit válaszolhat erre a helyzetre a nép, és mit válaszolhatnak az alkotmányos jogrendre felesküdött népképviselők. A népnek, ha csak nem akarja, hogy újra és újra kiforgassák a zsebeit, az lehet a válasza, hogy elkergeti azokat, akik ezt a helyzetet előidézték. Azoknak a felháborodása tehát, akik őszszel ezt követelték, érthető és jogos. Az elégedetlenség azonban ma még nem tisztázott okokból szinte azonnal erőszakba fordult át. Márpedig a hazugságra az erőszak rossz válasz. Hogy kinek állt érdekében a jogos elégedetlenséget erőszakba fordítani, arra előbb-utóbb megkapjuk a választ.

- És addig?

- Az erő és az erőszak nem keverendő öszsze. Az erős ember nem erőszakos. Az erőszakosság gyakran a gyengeség leplezését szolgálja. A Fidesznek az a feladata, hogy megteremtsük azt a lehetőséget, aminek segítségével erőszak nélkül fejezhetjük ki azt a népi erőt, amellyel elmozdítható a csalással hatalomra jutott koalíció. Ismétlem, a kormányt csak a nép távolíthatja el.

A teljes beszélgetés a Demokrata január 4-én megjelenő számában olvasható
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkülönböztette, titkosszolgálati, szétválasztanunk, posztkommunisták, szociáldemokrata, fejlődéstörténet, világkampányához, kényelmetlenebbé, elégedetlenséget, következésképpen, megtévesztésével, konglomerátumot, jogfolytonosság, ideológiamentes, népszabadságban, munkanélküliség, kommunistáknak, kommunistákról, elégedetlenség, rendszerváltás, szempontjukból, megismeréséhez, modernizálódik, hadviselésének, baloldaliaknak, internacionálé, magyarországon, kommunistákkal, eltávolítására, következményei, válaszolhatnak, németországban, törvénytelenül, magyarországi, vezénylésével, viszonyainkat, pártpolitika beszélt, másik oldallal, olyan világ, erkölcsi alapok, szóban forgó, ellenfél hadviselésének, ellenfelet vádolják, emberekre kell, magyarok nincsenek, jelenlegi kormány, kormányfő vezénylésével, kormányfőnek távoznia, magyar baloldallal, meghatározás történeti, jelenlegi ellenzéket, európai néppártok, Orbán Viktor, Demokratának Orbán Viktor, Magyar Polgári Szövetség, Orbán Viktorral, Schmidt Mária, Engem Orbán Viktornak, MSZP Gyurcsány Ferenc, Szocialista Internacionálé, Szociáldemokrata Charta, Szociáldemokrata Chartát, Tony Blair, Schröder Németországban, Blairék Munkáspártja, Bill Clinton,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Őrizkednünk kell...  Png csokor  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Rátalálsz  Rátalálsz  Mindig jusson idő nevetni  Nem számIt  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Adakozás  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png ház  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Julian Brass gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Éretlen vers  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nevem  Szép napot kívánok  Png kislány  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Reménység és erő Krisztustól e...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy lelki imádság  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png fotel  A kételkedés kezelése  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
pártpolitika beszélt, másik oldallal, olyan világ, erkölcsi alapok, szóban forgó, ellenfél hadviselésének, ellenfelet vádolják, emberekre kell, magyarok nincsenek, jelenlegi kormány, kormányfő vezénylésével, kormányfőnek távoznia, magyar baloldallal, meghatározás történeti, jelenlegi ellenzéket, európai néppártok, jellemző példát, kisgazdapárt hagyománya, jobboldalra sorolnak, kisgazdák hagyománya, baloldallal sokan, ateizmust azonosítják, haza nevében, posztkommunisták idősebb, múlt mellett, programja alapvetően, fiatal szocialista, neoliberális forgatókönyv, ilyen &#8211, nagytőke mindig, baloldali érzelmű, német szociáldemokraták, hagyományos munkásvilágot, hagyományos munkás, baloldali értékekkel, nyilvánvaló ellentmondás, harmadik utas, balliberális pártokat, elnevezés értelmezésre, találó elnevezések, magyarországi kommunistáknak, sajátságos fejlődéstörténet, többi közép-európai, emberek ellen, szovjet birodalomban, ítéletet október, felelősségre vonás, magyar kommunistáknak, ideológia fölött, kommunizmus nevében, hatalom nevében, lesz veletek, túlélésre berendezkedő, többi kommunista, helyére került, magyar egyben, átmentett hálózataik, besúgókra gondol, polgári elégedetlenség, hálózattal szemben, baloldal morális, polgári ellenzék, ilyen hálózat, emberek megtévesztésével, valóság megismeréséhez, szabad döntés, kormánypártok maguk, emberekkel akarják, alkotmányos jogrendre, helyzetet előidézték, felháborodása tehát, elégedetlenség azonban, erőszak rossz, jogos elégedetlenséget, erős ember, erőszakosság gyakran, gyengeség leplezését, népi erőt, csalással hatalomra, kormányt csak, teljes beszélgetés, megkülönböztette, titkosszolgálati, szétválasztanunk, posztkommunisták, szociáldemokrata, fejlődéstörténet, világkampányához, kényelmetlenebbé, elégedetlenséget, következésképpen, megtévesztésével, konglomerátumot, jogfolytonosság, ideológiamentes, népszabadságban, munkanélküliség, kommunistáknak, kommunistákról, elégedetlenség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.